El Bicing registra una allau de 1.000 nous abonats cada dia
• El sistema arribarà als 70.000 usuaris ben aviat, a l'acabar la primera fase d'implantació
• La gran demanda causa esperes en moltes estacions que sovint es queden sense bicis

 

El Periódico, 30.06.07
EDWIN WINKELS
BARCELONA
Com una taca d'oli, en aquest cas molt ecològica, la bicicleta pública s'expandeix per Barcelona. Prop de 1.000 persones s'abonen cada dia a aquest nou mitjà de transport. És gent de totes les edats, de totes les professions i de tots els barris. Un ritme de creixement que és impossible que segueixi el sistema del Bicing mateix, que cada setmana obre alguna estació i llança més bicicletes blanc-i-vermelles als carrers, encara que les 1.200 bicis i 84 estacions actuals a penes donen l'abast per atendre els més de 60.000 abonats.
En teoria, durant els pròxims dies s'ha d'arribar fins a les 100 estacions obertes, amb un total de 1.500 bicicletes, de manera que es tanca la primera fase. Amb el ritme actual, la xifra d'abonats arribarà llavors als 70.000. Les estacions que encara estan per obrir es troben situades gairebé totes a la part esquerra de l'Eixample, entre la plaça d'Espanya, l'estació de Sants, Francesc Macià i Urgell.

SUPERAR LES PREVISONS
El fenomen ha superat amb escreix les previsions més optimistes de l'ajuntament i de Clear Channel, l'empresa concessionària, que esperava comptar amb uns 15.000 abonats a finals del 2007, quan es completarà el primer any, amb 200 estacions i 3.000 bicicletes. Per això, els responsables del Bicing ja han de demanar sovint paciència i comprensió als usuaris, que es troben cada vegada més estacions sense bicicletes.
En estacions molt concorregudes, com per exemple a meitat de la Rambla, es formen cues de gent esperant davant de parades buides fins que algú torni una bicicleta per poder-la agafar. Quan hi ha un gran moviment, com en aquest cas, l'espera no sol durar més d'uns quants minuts, però en estacions més apartades del centre --i sense una alternativa gaire a prop-- l'espera és més gran. Aquesta és, a més de les fallades mecàniques, el principal motiu de queixa dels abonats.

ABAIXAR EL RITME
L'expectativa de Barcelona Serveis Municipals (BSM), l'empresa municipal encarregada de la supervisió del Bicing, és que el ritme de nous abonats disminueixi una mica a l'estiu. A més a més, a partir del juliol els abonaments anuals --ara de sis euros-- passaran a costar-ne 24.
Quan es va arribar a principis de juny als 40.000 abonats, es va fer un estudi sobre el perfil dels inscrits (vegeu el gràfic), ben repartits entre dones (49%) i homes, i amb una majoria (52%) de menors de 35 anys. El nou vehicle atrau sobretot professionals amb estudis superiors i mitjans (53%) i bona part dels usuaris procedeixen dels districtes de l'Eixample (26%) i Ciutat Vella (15%). És curiós el fenomen d'Horta-Guinardó, que a pesar de tenir una sola estació de Bicing en un extrem del barri, davant de l'entrada principal de l'antic Hospital de Sant Pau, és el quart districte amb més abonats.
D'acord amb l'experiència d'altres ciutats, sí que estava previst que una gran part dels usuaris fessin desplaçaments de menys de 15 minuts. A Barcelona, un 70% necessita menys d'un quart d'hora per anar d'una parada a una altra.