Els cotxes ecològics no pagaran l'impost de matriculació
• Esportius, berlines grans i tot terrenys abonaran una taxa superior al 12% actual
• Les motos d'aigua i els quads també seran gravats amb el tipus màxim

 

El Periódico, 28.06.07
MANUEL VILASERÓ
MADRID
Adquirir un cotxe net tindrà recompensa, finalment. Els automòbils que emetin menys CO2 quedaran exempts de l'impost de matriculació a partir de l'any que ve, fet que comportarà un estalvi de fins a 1.200 euros. Al contrari, els que contaminin més --els esportius i els quatre per quatre--, hauran d'abonar una taxa superior a l'actual, del 12%. Entre els vehicles que pagaran el màxim també es troben les motos d'aigua i els quads, que fins ara ni tan sols estaven obligats a pagar aquest impost.
Aquestes novetats figuren en la llei de qualitat ambiental aprovada ahir per la comissió de Medi Ambient del Congrés dels Diputats. L'acord es va forjar dimarts a la nit entre el PSOE, ICV i ERC, i va cristal.litzar en una esmena transaccional que obliga el Govern a "introduir abans de l'1 de desembre" les reformes legals necessàries per aplicar les mesures esmentades. El text no precisa més detalls perquè la secretària d'Estat d'Hisenda encara no té a punt la proposta definitiva, segons va indicar el portaveu d'ICV, Joan Herrera.

 

MENYS DE 120 GRAMS
El secretari general contra el Canvi Climàtic, Arturo Gonzalo, va avançar que la idea de l'Executiu és incorporar-hi la definició definitiva durant la tramitació de la llei al Senat, que començarà el pròxim mes de setembre. Si això no fos possible, es faria poc després mitjançant un reial decret. Gonzalo va avançar alguns dels criteris bàsics.
Per un costat, està pràcticament decidit que els cotxes exempts de l'impost seran els que emetin menys de 120 grams de diòxid de carboni per quilòmetre. Són els únics que actualment compleixen l'objectiu europeu de limitar les emissions a aquesta quantitat l'any 2012. Els que en surten beneficiats són els vehicles híbrids, els models de gasolina més diminuts i un nombrós grup de dièsel. L'any passat es van vendre 110.000 vehicles d'aquest tipus sobre el total d'1,5 milions de vehicles matriculats. L'objectiu del Govern és que aquesta quota de poc més del 7% del mercat es multipliqui gràcies a l'estímul fiscal.

 

MÉS DE 200 GRAMS
Per la part alta, els penalitzats seran probablement els que superin els 200 grams per quilòmetre. Aquí la llista és molt més llarga. N'hi ha centenars de models, entre els quals figuren els esportius, les berlines i familiars de gran potència i els tot terrenys. Es tracta del segment de vendes que augmenta més. L'any passat van sumar 158.000 matriculacions. Actualment paguen un 12% en concepte d'impost de matriculació, que després de la reforma podria pujar fins al 17%.
La tributació de la resta de vehicles que emeten entre 120 i 200 grams encara està per definir. Hisenda ha d'optar entre una distribució per trams o lineal. Sigui quina sigui la fórmula escollida, no obstant, l'objectiu és que la recaptació, que acaba a les arques de les comunitats autònomes, no variï. "No es tracta d'augmentar l'impost, sinó d'utilitzar-lo per frenar l'emissió de gasos que provoquen l'escalfament global", va destacar Arturo Gonzalo. Fins ara només hi havia dos trams de tributació, el del 7% i el del 12%, que estaven vinculats únicament a la cilindrada.