El Baix Llobregat vol convertir la C-245 en un passeig d'11 km
• Cinc alcaldes del PSC de Cornellà a Castelldefels promouen el projecte

El Periódico, 09.05.07
MARI CARMEN GALLEGO
CORNELLÀ DE LLOBREGAT
Convertir l'antiga carretera C-245 en un eix cívic del Baix Llobregat d'11 quilòmetres de llargada que uneixi les poblacions de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels és l'objectiu que s'han marcat els cinc alcaldes, i ara alcaldables, del PSC. El trànsit s'ha reduït de manera notable en aquesta via després de l'obertura de la C-32 cosa que facilitarà la creació del gran passeig interurbà. La inversió necessària s'estima en 60 milions d'euros.
En el seu recorregut des de Cornellà fins a Castelldefels, la carretera travessa els cinc nuclis urbans així com zones industrials i àrees que es desenvoluparan urbanísticament en el futur, com el Pla de Ponent de Gavà o la Vileta de Viladecans. El projecte permetrà crear una avinguda que unirà el riu Llobregat, la recuperació del qual és un altre objectiu dels candidats socialistes, amb el litoral del Baix Llobregat.

REDUCCIÓ DE CARRILS
L'alcalde de Cornellà i primer secretari comarcal del PSC, Antonio Balmón, va reconèixer ahir que és un pla "ambiciós" i va afegir que "donarà força al vincle que tenen aquests municipis alhora que mostra la sensibilitat mediambiental dels diferents candidats socialistes".
La proposta planteja reduir el nombre de carrils de circulació, l'ordenació d'aparcaments, el foment d'espais de passeig per a vianants i ciclistes i la creació d'una plataforma reservada per a l'autobús. Per millorar el transport públic, els cinc alcaldes proposen que un bus uneixi les parades del Trambaix del sud de Cornellà amb la resta de municipis de la C-245.
La carretera pertany a la Generalitat i els candidats socialistes esperen comptar amb la participació del Govern català en l'execució del projecte. L'alcalde de Cornellà es va mostrar convençut que el pla podrà ser una realitat "perquè l'hegemonia del PSC en aquesta zona del Baix Llobregat seguirà després de les eleccions del 27 de maig".