Allau de ciclistes
• L'èxit de la bicicleta pública de Bicing, amb més de 10.000 abonats, sorprèn l'Ajuntament de BCN
• Els usuaris ja noten escassetat de vehicles en hores punta

 

El Periódico, 06.05.07
EDWIN WINKELS
BARCELONA
Cada dia laborable al matí, pels volts de les vuit, als passadissos de l'estació de tren d'Arc de Triomf hi ha uns quants passatgers que acceleren el pas per arribar com més aviat millor a la superfície. Són treballadors o estudiants que estan abonats al Bicing, el nou transport municipal que al llarg de les últimes setmanes s'ha posat tan de moda que sota de l'Arc de Triomf ja no hi queda a les hores punta cap bicicleta per agafar. I això que hi ha 60 places per a aquest nou fenomen blanc-i-vermell dels carrers barcelonins.
L'allau d'usuaris ha sorprès el mateix Ajuntament i l'empresa explotadora, Clear Channel, que estan descobrint cada dia que ja s'haurien de prendre mesures perquè el projecte no mori d'èxit. Els dos principals problemes que han sorgit en poc més d'un mes els resumeix Laura Tristán, usuària des de primera hora. "A vegades arribo a Arc de Triomf i ja no queda cap bici lliure per agafar. Baixo caminant fins a Pujades, i tampoc n'hi ha. I a vegades, quan sí que n'atrapo alguna, em trobo que l'estació de bicis a la Pompeu Fabra està plena. Llavors he d'anar a un altre lloc per aparcar-la i perdo el temps que havia guanyat".
El Bicing ja va superar la setmana passada els 10.000 abonats, que aprofiten l'oferta, vàlida fins al dia 6 de juliol, de només sis euros per un abonament anual. A partir d'aquell moment passarà a costar 24 euros, que encara és una quantitat relativament baixa per poder- se desplaçar gratuïtament en bici per la ciutat, sempre que la passejada no superi els 30 minuts. Però això també té solució, com explica Joan Viñolas. "Agafo la bici en un lloc, faig una passejada de gairebé mitja hora, l'aparco i n'agafo una altra a la mateixa estació per fer una altra mitja hora de tornada".
Viñolas, jubilat, també és dels usuaris habituals que hi ha descobert algunes llacunes que, en teoria, haurien de tenir una solució fàcil: "És una llàstima que després de l'Hospital del Mar no hi hagi cap estació més a tot el litoral. Bona part de la ciutat està desatesa. Per exemple: sóc soci del Barça i seria perfecte poder anar als partits del Camp Nou fent servir aquesta bici". I un segon problema: "Al mapa que et faciliten, les lletres són tan petites que no pots llegir en quins punts hi ha les estacions. T'has de conèixer la ciutat molt bé per saber on es són".
Un exemple n'és la nova parada de Bicing que, en aquest minúscul mapa, està indicada a la bifurcació de Via Laietana amb els carrers de Jaume I i Princesa. Després d'unes quantes voltes, l'usuari descobreix al final les bicis amagades a la pròxima plaça de Ramon Berenguer el Gran. Allà, Mariano és un dels joves que expliquen el Bicing a qui vulgui saber en què consisteix. Hi ha molts turistes en aquesta zona que volen llogar una bici. "I llavors els dic que no és una bici de lloguer, sinó un mitjà de transport per la ciutat".
Aquesta i altres parades al Barri Gòtic, a la plaça de la Universitat i a la Rambla de Catalunya són les últimes a afegir-se a la xarxa que ja té més de 50 estacions. Han obert dos mesos abans del previst. El parc de bicicletes ara és de 750, que tenen unes 1.500 utilitzacions diàries. Per internet es pot consultar l'estat de cada parada, i si les dades que ofereix són correctes, dijous passat, a les 20.30 hores, hi havia unes 325 bicicletes disponibles i 425 en ús.

Avantatge al Casc Antic
Malgrat que la majoria dels seus usuaris es concentren encara als voltants de la Ciutadella i la Barceloneta, on es va estrenar l'invent, és al Casc Antic on les bicicletes agafen molt més avantatge sobre el cotxe i la moto. Ja hi ha motoristes que, cansats dels problemes d'aparcament, s'han passat a la bici. També s'hi han
apuntat els que ja eren ciclistes però que estaven farts que els robessin els seus vehicles. "Aquí, al Born, tinc molts amics que per aquesta raó havien deixat d'anar en bici. Ara, tots s'hi han abonat", diu Tania a la parada de la plaça Comercial. És el seu primer dia de Bicing. "Em van regalar l'abonament i, la veritat, és que va d'allò més bé. He baixat a la platja a fer un cafè i he tornat. Per anar a la feina, el tornaré a utilitzar".
Molts usuaris s'hi han apuntat al trobar-se una parada de Bicing a la porta de casa. La temptació va ser massa gran. I fins i tot els principiants no tenen por del trànsit. "Fa respecte, però si hi ha un carril bici, com per on vaig jo al passeig de Sant Joan, et dóna bastant seguretat", diu Carmen, que abans anava caminant de la feina a casa i que ara guanya la meitat del temps entre el carrer de Provença i el passeig de Lluís Companys.