El cotxe compartit arriba en dos anys a 850 socis a BCN
• El 'car sharing' s'estendrà el 2007 a vuit ciutats metropolitanes
• Nous accionistes de la firma semipública Avancar han donat un impuls a la iniciativa


El Periódico, 01.03.07
RAMON COMORERA
BARCELONA
L'experiència del cotxe compartit o car sharing arrela a Barcelona quan es compleixen dos anys de la seva implantació i prepara la seva extensió els mesos vinents a vuit ciutats de la regió metropolitana. Els responsables de l'empresa pública, però amb participació de firmes privades, Avancar, que gestiona el servei, van explicar ahir que ja compten amb 850 clients actius a la ciutat. Aquests han utilitzat la flota de 51 vehicles durant 220.000 hores per recórrer un total de dos milions de quilòmetres.
El car sharing és un innovador sistema de mobilitat, present a 600 ciutats d'Europa i Amèrica del Nord, que permet disposar d'un cotxe amb gran facilitat i en qualsevol moment, però sense haver de ser-ne propietari. L'experiència surt a compte, segons els seus promotors, a tota persona que faci menys de 15.000 quilòmetres a l'any, la gran majoria dels ciutadans, ja que el cost de disposar del vehicle a partir d'un temps mínim de tan sols una hora és inferior al d'afrontar la seva compra i totes les despeses que comporta: aparcament, assegurança, impostos, manteniment i, també, el combustible.
Tots aquests elements van a càrrec d'Avancar ja que l'usuari només paga pel temps que utilitza l'automòbil. A més, els clients del servei tenen descomptes en els abonaments del metro, de l'autobús i dels trens de la Generalitat.

PER TELÈFON O INTERNET
Les reserves es fan per telèfon o per internet fins a cinc minuts abans de necessitar el vehicle i aquests es poden recollir i deixar a qualsevol hora i de forma totalment automàtica en 20 aparcaments de Barcelona, la majoria al centre. El president del consell d'administració d'Avancar, Miguel Ángel Dombriz, va explicar ahir al Col.legi d'Enginyers Industrials que s'està negociant amb els ajuntaments de Badalona, l'Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú i Sant Cugat del Vallès per oferir allà el servei els mesos vinents. També s'estudia la seva implantació a Madrid, València o Sevilla.

MILLORAR LA MOBILITAT
La Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que presideix Pau Noy i de la qual formen part la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i l'Associació Promoció del Transport Públic, va impulsar la iniciativa el 2004. En Avancar hi participen també les empreses de metro i autobús i els Ferrocarrils, juntament amb altres firmes privades. Una ampliació de capital ha permès incorporar socis com Acciona, Sarbus i Copcisa i afrontar ara l'expansió metropolitana, va dir Dombriz.
La tinenta d'alcalde Imma Mayol va reconèixer que el sistema no tindrà un ús massiu, però contribuirà a millorar la mobilitat i a concebre el cotxe "com un recurs i no com un senyal d'identitat".